HunniaNet

 

 

"Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is, aki uralja a jelent, az uralja a múltat is"
(Orwell)

Megosztom a Twitteren! Megosztom a Facebook-on! Felveszem a Google könyvjelzőim közé! Megosztom a Startlapon! Nyomtatóbarát verzió

Háború a zsidók ellen?

Szalay László / Kuruc.info
2009. június 18.
 
Június másodikán kapott szárnyra külhonban a „hír”, hogy hazánkban egyesek háborúra készülnek a zsidók ellen. A hazai sajtó néma maradt. A közszolgálati média sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta ezt a kuriózumnak számító információt, maradt tehát a hallgatás. Azóta is nagy a csönd, mint egy üres disznóólban. Ideje hát megszólalni. Mielőtt azonban kibontanánk az igazság néhány részletét, körítésül két – későbbi – apró hírt kell ismét feltálalnunk az olvasónak.
 
Az EP-választás után néhány nappal Izrael Állam nagykövete, Aliza Bin-Noun látogatást tett a Magyar Hírlap szerkesztőségében. Az újságot lankadatlanul nácizó, nyilasozó szélsőbalos tollforgatók bizonyára elképedtek a hír hallatán. Nem is beszélve a másnapi, részletes tudósításról. Bár a nagykövet asszony néhány, aggodalomra okot adó eseményről is beszélt, ugyanakkor cáfolta, hogy „Magyarországon különösen erős lenne az antiszemitizmus”, mert „a gazdasági válság hatására ilyen jelenség máshol is tapasztalható, fel kell lépni ellene, ezt a jelenlegi magyar kabinet határozottan megtette”.
A nagyköveti vizittel szinte egy időben a Mazsihisz honlapján is figyelemre méltó hír jelent meg. Az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) Genfben tartotta végrehajtó bizottsági ülését, amelyen részt vett Zoltai Gusztáv, a végrehajtó bizottság tagja és Dr. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke. „A konferencia kiemelten foglalkozott a Magyarországon tapasztalható antiszemitizmus problémájával” – olvassuk a Mazsihisz honlapján. Feldmájer úr genfi beszédében föltárta, hogy „az egyre súlyosbodó helyzetet nem a parlamenti pártok generálják”, hanem egy szélsőséges mozgalom, s annak frissen megválasztott, nőnemű EP-képviselője.
Ennyi röviden a két hír. Aliza Bin-Noun nagykövet asszony szerint nem különösen erős a honi antiszemitizmus, Feldmájer úr szerint viszont a helyzet egyre súlyosbodik. Mocorog itt valami ellentmondás. Valami aprócska rejtély. Ennek okát kiderítendő ellátogattam az EJC honlapjára, s rögvest kiderült: a rejtély nem létezik. Megtudtam, hogy hazánkban háború készül a zsidók ellen. Csak mi, magyar állampolgárok nem értesültünk eleddig róla, hisz mindig mindenről elkésünk, ahogy ezt Ady Endre már rég elpanaszolta.
Nézzük hát a részleteket. Az EJC honlapján az EP-választás előtt néhány nappal rövid közlemény látott napvilágot, amelyben a szervezet elnöke, Moshe Kantor úr mély aggodalmának adott hangot amiatt, hogy egyes képviselőjelöltek rasszista és antiszemita retorikát használnak. A tarka Európából összesen két, aggodalomra okot adó jelölt említődik név szerint: egy francia s egy magyar. Ez utóbbi: Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkára. Moshe Kantor úr hivatkozik a TMRSZ (az EJC fordításában: „Prepared for Action”) hírlevelére, amelynek szerkesztője, Szima Judit „a hírek szerint” rendszeresen közöl rasszista cikkeket, s példaként az elnök úr az egyikből idéz is egy mondatot: „Jelen helyzetünkben antiszemitának lenni nemcsak jogunk, hanem minden hazaszerető magyarnak kötelessége is, s fel kell készülnünk a zsidók elleni fegyveres harcra”. Kantor úr nem felejti el megemlíteni, hogy a magyar rendőrség állományának tíz százaléka tagja a Szima Judit főtitkár vezette szervezetnek.
Az EJC közleményével egy napon terjedelmes cikk jelent meg a Háárec című izraeli lap internetes kiadásában: „A büszke magyaroknak fel kell készülniük a zsidók elleni háborúra” címet viselő írás szerzője, Yehuda Lahav is idézi az EJC közleményében szereplő, háborúra felhívó szöveget, majd kitér arra, hogy a TMRSZ együttműködik a radikális Jobbikkal, amelynek EP-listáján Szima Judit is helyet kapott. A cikk végén Lahav úr azt latolgatja, miért nem lépnek föl Magyarországon a rasszista, antiszemita megnyilvánulások ellen. Többek között azért – vélekedik Lahav –, mert „sok jobboldali elem van a kormányzatban, akik nyíltan avagy titokban támogatják a rasszista nézeteket”.
Írtam már elébb: a rejtély nem létezik. Az EJC közleményében idézett, a zsidók elleni háborúra való felkészülést hirdető harcias mondat ugyanis a TMRSZ Rend-Őr című hírlevelében soha nem jelent meg.
Egy luftballon tehát ismét kipukkadt.
 
 
A nyolcadik parancsolat
Egy luftballon tényleg kipukkadt, de a belőle kiáramló mérges gáz büdös is, veszélyes is. A fegyveres harcra buzdító szöveget valaki kitalálta, s az egész sztorit feltálalta az EJC-nek – Szima Judit és a Tettrekész rendőrszakszervezet lejáratása érdekében. Moshe Kantor urat tehát alaposan megvezették, s ennek eredményeként az EJC megrágalmazta Szima Juditot, a TMRSZ-t és közvetve egész Magyarországot.
 
A hazug kampánynak van egy komikus, viccbe illő eleme, ez az igazi nóvum: jobboldali, rasszista elemek a magyar szakértői kormányzatban! De lépjünk is túl eme apróságon, Bajnai Gordon dolga, hogy az állítólag rasszista elemektől hemzsegő kormányzatát gatyába rázza. Főjön az ő feje. Meg Lendvaié.
A hamis vád az országra ráterül, erre nem lehet hallgatással válaszolni.
Bírálni mindenkit szabad. Rágalmazni viszont bűn. Nagy feladat hárul tehát Zoltai Gusztáv úrra, aki a Mazsihisz ügyvezető igazgatójaként tagja az EJC végrehajtó bizottságának. Zoltai Gusztáv úr ismeri a nyolcadik parancsolatot. S tán ismeri gróf Széchenyi István intelmét is, miszerint „tévedéseket helyrehozni kötelesség, mert nincs veszedelmesb s csábítóbb oly okoskodásoknál, mellyek csak suppositiokra ’s előítéletekre vannak állítva”. A nyolcadik parancsolat és a legnagyobb magyar intenciója jegyében Zoltai Gusztáv úr bizonyára mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az EJC honlapján helyreigazító közlemény lásson napvilágot, ezzel is öregbítve Magyarország – és a Mazsihisz – jó hírét. S talán abban is segíteni tud, hogy fény derüljön arra: ki indította útjára a rágalmat. Csak meg kell kérdeznie Moshe Kantor urat. Ő bizton ismeri a feladó nevét. Nem szabad eltitkolnia. A rágalmazó neve ugyanis közérdekű adat.

Szalay László


« Vissza
Kapcsolódó anyagok

 


PageRank ellenőrzés

Honlaptérkép

 
 

A HunniaNet.net szerkesztői kijelentik, hogy a HunniaNet oldalain megjelenő írások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállalnak, mindenkor a szerzők viselik az erkölcsi, politikai és jogi felelősséget, úgy a polgári jogi, mind a büntetőjogi következményeket illetően.